Lütfen aşağıda yer alan SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  POLİTİKALARIMIZI ve 2025 HEDEFLERİMİZİ  inceledikten sonra 2 dakikanızı ayırararak ADA EVLERİ APARTA ait SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK anketini doldurabilir misiniz? Ankete katılmak için TIKLAYINIZ:

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  POLİTİKALARIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM POLİTİKAMIZ

Turizmin çevremiz üzerindeki etkilerini en aza indirmek amacıyla atık yönetimi, doğal kaynakların kullanımı, çocuk koruma ve eşitlik hakları, güvenlik konularında ISO standartlarının tüm sorumluluklarını almış bulunmaktayız.

Hedefimiz yürürlükte olan tüm çevre kanun ve tüzüklerine, düzenlemelerine uymak, en iyi kalitede misafirlerimize hizmet vermektir.

Politikalarımızı alttaki başlıklar altında derlemiş bulunmaktayız.

Planlama ve Çerçevenin Oluşturulması:

  •  İhtiyaç duyulan uygulamaları gerçekleştirecek bilgi ve tecrübeye sahip personelin atanması ve çalışan personelin çevreye duyarlı hale gelmesi.
  • Misafirlerimizin tüketim sağladığı su ve elektrik verilerinin ölçülerek ilerlemenin kayıt altında tutulması.

Personel Eğitimi ve Çevre Farkındalığının Oluşturulması:

  • Sürdürülebilir Turizm için eğitim planın oluşturmak, düzenli olarak toplantılar düzenlemek ve geri bildirimlerin kayıt altına alınması.
  • Personel motivasyonu için gereken rekabet ortamının sağlanması ve işletme bünyesinde yeni kurumsal eğitimlerin katılması bu sayede verimliliğin/farkındalığın arttırılması.

Çevre Yönetimi:

  • Yönetim faaliyetlerinin ve alternatiflerinin belirlenerek çevreye en duyarlı olacak şekilde çalışmaların hazırlanması.
  • Yüksek su ve enerji tüketiminin kontrol altına alınması için iç denetimlerin sıklaştırılması. Tüketim değerlerinin düzenli olarak kontrol edilerek, veri kaydının oluşturulması ve bu doğrultuda hedeflerin belirlenmesi.

Satın Alma Süreci:

  • Sürdürülebilir ürünlere öncelik verilmesi ve yerel üretici/satıcıdan satın alma süreçlerinin gerçekleştirilmesi öncelikli hedefimizdir.
  • Mevsiminde ve organik ürünlerin tercih edilmesi ve bu konuda misafirlerimizin de bilgilendirilmesi. Satın alma süreçlerinde eko-paket tercihi önceliklerimiz arasında yerini almaktadır. Ticareti yasak olan ürünlerin işletmemiz içerisinde satışı yasaktır.

Yerel Halk ile İş birliği:

  • İşletmemizin gerçekleştirdiği ya da sponsor olduğu tüm faaliyetlerde yerel halkımızın yararının gözetilmesi önceliklerimiz arasındadır.
  • Yerel halkımızın sunduğu hizmetlerden yararlanmak, hem satın alma süreçlerimizde yerelden alım gücümüzü güçlendirmemizi hem de yerel halkla iş birliğimizin gelişmesine fayda sağlamaktadır.
  • Personel alımı konusunda önceliğimiz her zaman yerel halkımızdır.

Destinasyonun Korunması:

  • Kültürel mirasın ve doğanın korunmasının önemini vurgulayarak, bu alanlarda düzenlenen projelere katkı sağlamak.
  • Yerel halkımızın ürettiği el sanatları ve el emeği olan ürünlerin sergilenmesine destek olmak misafirlerimizin kültürümüzü tanıması açısından oldukça önemlidir, işletmemizde bu konuda elinden gelen desteği vermektedir.
  • Huzurlu bir tatil ve yaşam için çevre/gürültü kirliliğini önlemek önceliklerimiz arasındadır. Aynı zamanda enerji tüketimi ve emisyonu azaltmak için uygun araçların kullanımına yönelik teşviklerde bulunmaktayız.

Enerji:

  • Enerji ve yakıtların yoğun olduğu alanların belirlenmesi bu alandaki önceliğimizdir.
  • Daha az enerji tüketen ürünler kullanmak, bu konuda uyarılar yapmak işletmemizin sorumluluğundadır.
  • Enerji ile ilgili veriler işletmemiz tarafından düzenli olarak takip edilir ve veriler kayıt altında tutulur. Kullanım iyileştirilmesi için yeni hedefler oluşturulmuştur.

Su Kullanımı:

  • Su tüketiminin fazla olduğu alanların belirlenerek, bu alanlarda tasarrufa gidilerek personellerin konuyla ilgili bilinçlendirilmesi önceliğimizdir.
  • Mevcut cihazların tasarruflu cihazlara dönüştürülmesi yönünde hedeflerimizi gerçekleştirmekteyiz.

Atık Yönetimi:

  • İşletmemizde, atıklar için ayrı kutular bulunmaktadır.
  • Atık yönetimlerin kontrol edilmesi için plan hazırlanması ve bu plana uygun verilerin girilmesi hedeflerimiz arasındadır.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  POLİTİKALARIMIZ  YÖNETİM SİSTEMİ

 

Bu belge, işletmemizin tüm yönetim süreçlerini kapsayacak şekilde uyarlanabilen ve geliştirilebilen bir Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi'nin temel çerçevesini oluşturmakla beraber politikalarını ortaya koymaktadır. Bu belge, otelin yönetimi ve personeline yönelik hazırlanmış olup, otelimizin büyüklüğüne ve kapsamına uygun olacak şekilde geliştirilmiştir.

Yönetim sistemimizin temeli risk analizine dayanmaktadır ve bu doğrultuda çevre, doğal afetler, toplum, kültür, ekonomi, kalite, insan hakları, sağlık, güvenlik başlıklarında risk analizi yapılmaktadır. Gerekli görüldüğü durumlarda yeni başlıklar eklenebilmektedir.

Riskler analiz edildikten sonra, risklerin gerçekleşmesi durumunda yapılacakları belirleyen bir kriz yönetim politikamız ve sistemimiz de bulunmaktadır. Bu belgenin ekinde risk analizi ve kriz yönetiminin nasıl yapılacağı yer almaktadır.

 

Risk analizi, Tablo-1’de belirtilen yöntemle yapılmaktadır.

 

SYS kalite, ekonomi, yönetim, çevre, kültür, insan hakları, sağlık ve güvenlik konularında tüm çalışanlar tarafından belli politikaların uygulanmasını, hedefler belirlenmesini ve hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığının izlenerek işletme yönetim süreçlerinin sürekli iyileştirilmesini içermektedir.

Belirlenen hedeflere ulaşılması halinde yeni hedefler belirlenmektedir. Ulaşılamaması durumunda, hedeflerimiz, politika ve uygulamalarımız gözden geçirilir. Bu sayede sürekli iyileştirmeyi sağlamaya gayret gösteririz.

Otelimizin yönetim sistemine ilişkin hedefler ve hedeflere uyumun takip edildiği performans göstergeleri bu belgenin ekinde yer almaktadır.

Otelimizin hedefleri ve performans göstergeleri Tablo-2’de yer almaktadır.

Otelimiz, sürdürülebilirlikle ilgili olarak, Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın birinci aşama yükümlülüklerini yerine getireceğini ve sürdürülebilirlik performansının artırılması için sürdürülebilir yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini taahhüt ediyoruz.

Sektörün durumu, gidişatı, çevresel, toplumsal, teknolojik, ekonomik ve kültürel riskler, mevzuat kaynaklı değişiklik ve güncellemeler dolayısıyla yönetim sistemimiz sürekli gözden geçirilmekte olup gerekli olması durumunda sistem ve politikalarımız güncellenmektedir.

Yukarıda belirtilen adımlar özetle Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al (PUKÖ) yaklaşımı olarak ifade edilebilir.

metin, daire, logo, simge, sembol içeren bir resim

Yapay zeka tarafından oluşturulmuş içerik yanlış olabilir.

Planla: Otelimiz çevre, toplum, kültür, ülke ekonomisi ve yönetim sistemi konularına önem vermekte ve hedefler belirlemektedir. Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için izlenecek yol haritası ve eylemleri planlamaktadır.

Uygula: Otelimiz çevresel, kültürel, sosyal, insan hakları, sağlık ve güvenlik ile ilgili temel politikalarını ve uygulamalarını belirler. Bunları, ilgili personel tarafından tanımlanan aralıklarla izler, ölçer ve kaydeder.

Kontrol et: Otelimizde hem personel hem de müşterilerden gelen geri bildirimler izlenir ve kaydedilir. Gerekmesi halinde düzeltici önlemler alınır.

Önlem al: Otelimizin kontrol et adımında belirlenen sorunları düzeltmek için harekete geçtiği adımdır. Düzeltici önlem ve işlemler kayıt altına alınarak arşivlenir.

 YASAL UYUM

İşletmemiz; yürürlükteki yasa, mevzuat ve uluslararası sözleşmelere uymayı taahhüt etmektedir. Taahhüt ettiğimiz maddelerin güncel bir listesini bulundurur ve bunlarla ilgili personelimizi düzenli olarak bilgilendirir ve gerekli eğitimleri sağlarız.

Uyulması gereken temel mevzuat Tablo-3’te yer almaktadır.

Sorulması veya ibraz edilmesinin istenmesi halinde otelimiz gerekli tüm izin, sertifika ve belgeleri ilgili kişi ve kurumlara ibraz edebiliriz.

(Bu belgeler, Turizm İşletme Belgesi, Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, son aya ait personel sigorta bildirgesi, vergi levhası, acil durum eylem planı, personel eğitimleri ve sertifikaları, belediyeden alınan kanalizasyon bağlantı belgesi, haşere ile mücadele yapıldığına ilişkin belgeler ve diğer gerekli belgelerdir.)

 PAYDAŞLAR ve İLETİŞİM

Otelimiz, tanıtımda tüm kesimlere doğru bilgi vermektedir. Yapılan tanıtımda her zaman gerçek görsel ve materyal kullanılmaktadır. Sosyal medya hesaplarında ve diğer basılı ve yazılı tanıtım kanallarında ve pazarlama iletişiminde otelimiz, ürün ve hizmetleri açısından şeffaf ve gerçekçi bir yapıya sahiptir.

Otelimiz aynı zamanda politika ve sürdürülebilirlik ile ilgili yaptıklarını, eylem ve işlemlerini de çalışanları ve müşterileri ile açık ve şeffaf şeklide paylaşmaktadır. Bunu yapmak için otelimizin sosyal medya hesapları kullanılmaktadır. Sosyal medya hesabımızda sürdürülebilirlik performansı hakkında periyodik raporlar yayımlanmaktadır. Bu raporlar konusuna uygun periyotlarda düzenlenmektedir.

Performans raporlaması örneği Tablo-4’te yer almaktadır.

Otelimizde SYS performansımızı, politikalarımızı ve gerçekleşen uygulamalarımız ile ilgili olarak misafirlerimizden, kamu kurum ve kuruluşlarından, çalışanlarımızdan, çevre halkımızdan geri bildirim almayı hedefleyen bir sistemimiz bulunmaktadır.

Sistemimiz müşterilerimizin ve personelimizin hızlı, basit ve etkili şekilde geri bildirim yapabilmesini sağlayacak ve teşvik edecek şekilde düzenlenmiştir.

Bu sistem, misafirler için anket uygulamaları, sosyal medya hesaplarının düzenli takibi, çalışanlar için e-posta, mesajlaşma servisleri ve diğer iletişim kanalları, diğer tüm paydaşlar için ise e-posta ile iletişim ve bunların düzenli takibini içerir.

Müşteri deneyimi: Otelimizde müşteri memnuniyetine önem verilmektedir. Müşteri memnuniyeti, sürdürülebilirlik ile ilgili yukarıda açıklanan sistemden gelen geri bildirimleri içerir. Alınan sonuçların analizi yapılır ve olumsuz geri bildirim yanıtları kaydedilir, gerekli önlemler alınır.

Personel katılımı: Otelimizin yönetim sisteminin en önemli unsuru çalışanlarımızdır ve çalışanlarımız bu konuda neler yapmaları gerektiğini bilmektedirler. Bu doğrultuda gerekli bilgiler kendilerine yazılı olarak iletilmiş, gerekli eğitim ve yönlendirmeler yapılmıştır.

(Oryantasyon eğitimleri dahil; çalışanlara sürdürülebilirlikle ilgili ve çalışma alanlarına ilişkin periyodik eğitim programları, işbaşı eğitimleri, yasal mevzuat gereği alınması gereken eğitimler ve rehberlik destekleri verilir. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri, personel için hijyen eğitimleri, su ve enerji tasarrufu, kimyasal madde kullanım kuralları, yangından korunma, ilk yardım, vb. konularında yıllık eğitim planları uygulamaktayız. Çalışanlarımız tüm eğitim materyallerimize ücretsiz ve açık bir şekilde erişebilmektedir.)

Otelimiz 4857 sayılı İş Kanunu’nun ilgili hükümlerine uymayı taahhüt etmektedir ve çalışana en az asgari ücret vermektedir. Ayrıca 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununa ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uyumu da otelimiz taahhüt etmektedir.

Otelimiz, sürdürülebilirlik faaliyetlerini yönetmek için bir “Sürdürülebilirlik Ekibi” oluşturmuştur.

 

ERİŞİLEBİLİRLİK

 

İşletmemizin, imkanları dahilinde herkes için erişilebilir turizm hizmetleri sunmayı taahhüt etmekle beraber, erişilebilirlik düzeyi hakkında müşterileri ve paydaşlarını sosyal medyamız aracılığıyla açık/doğru şekilde bilgilendirmekteyiz. Otelimiz ayrıca erişilebilirlikle ilgili yasal düzenlemelere tam uyum sağlamayı ve bu konuda sürekli iyileştirmeyi takip ve taahhüt etmektedir.

Yalnızca fiziksel engelliler değil, görme, işitme gibi engeller dolayısıyla turizm faaliyetlerine katılamayan misafirlerimiz için de sürekli iyileştirmeler yapmaya gayret göstermekteyiz.

Otelimiz erişilebilirlik düzenlemelerinin ve altyapısının bakım ve onarımını düzenli olarak gerçekleştirmekte ve gerekmesi halinde iyileştirmeler gerçekleştirmektedir. Ayrıca erişilebilirlikle ilgili olarak çalışanlarımızı düzenli olarak bilgilendirmekteyiz.

SATIN ALMA

İşletme olarak satın alma politikamız yerel, çevreye duyarlı, adil ticarete dayalı ve verimli satın almaya yönelik hizmet ve politikaları içermektedir. Otelimiz tarafından mal ve hizmet kaynaklarımız düzenli olarak izlenmektedir. Tedarikçilerimiz ile belirli aralıklarla görüşmeler yapar, onların sürdürülebilirlikle ilgili sertifikalarını, bilgi ve belgelerini kontrol ederiz.

Yerel satın alma: Otelimiz mal ve hizmet satın alırken kaliteli ve makul fiyatlı olması kaydıyla yerel tedarikçilere öncelik vermektedir. Bu nedenle tedarikçilerimizi düzenli olarak kontrol etmekte, tedarikçi listesini güncellemekte ve bilgilendirmekteyiz. Bölge halkından alınan mal ve hizmetlerin oranı tarafımızdan ölçülmektedir.

Otelimiz mal ve hizmet satın alırken ithal ürünler için kaliteli ve makul fiyatlı olması kaydıyla adil ticaret tedarikçilere de öncelik vermektedir.

Çevreye duyarlı satın alma: Otelimiz satın alımda çevreye duyarlı bir politika izlemektedir, gıda ve katı atığı azaltmak üzere verimli satın alma, enerji tasarrufu/su tasarrufuna önem vermekteyiz.

Gerçekleştirdiğimiz satın alımlarında çevreye duyarlı ürünlere (çevre etiketli ürünlere) öncelik vermekteyiz. Satın alınacak ürün grubunda çevre etiketli ürünler yoksa ilgili ürünlerini, üretimi ve diğer tüm süreçleri çevreye zarar vermeyen tedarikçi ve üreticilerden seçmekteyiz.

Otelimiz bu çerçevede, satın alımlarını yaparken sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip tedarikçilerin seçilmesini öncelik vermektedir. Tedarikçilerde aranabilecek örnek sertifikalar ISO14001, ISO50001, ISO14064, ISO20400 vb. belgelerdir.

Ahşap, balık, kâğıt ve diğer gıdalar için çevre sertifikalı (FSC, MSC, AB-EcoLabel, vb.) veya kaynağı takip edilebilen ürünler tercih edilmektedir.

Tehdit altındaki türler ve satılması yasak olan ürünler (balık, ağaç, bitki, av hayvanı, vb.) otelimizce alınmamakta ve kullanılmamaktadır.

Çevre sertifikalı, yerel üretici ve tedarikçilerden, adil ticaret tedarikçilerinden satın alımlarımızın toplam satın alımlara oranı ölçülmektedir.

Otelimizin çevre sertifikalı, yerel ve adil ticaretle satın alma ile ilgili hedefleri bulunmaktadır. Bu çerçevede, satın alımlarımızda yerel ve adil ticaret tedarikçilerinin oranının ve sayısının artmasını hedeflemekte ve buna özen göstermekteyiz.

Verimli satın alma: Verimli satın alma politikamız; yeniden kullanılabilir, iade edilebilir ve geri dönüştürülebilir ürünlerde oluşmaktadır.

Otelimiz ayrıca, toplu alıma ve dökme ürün alımına öncelik vermektedir. Bu sayede otelimize daha az sayıda nakliyat yapılmakta, daha az sera gazı emisyonu üretilmektedir.

Otelimize gelen ürünlerde gereksiz ve fazla plastik, naylon, kâğıt, cam, ahşap ambalajların olmaması temel önceliğimiz ve tercihimizdir.

Sarf malzemesi satın alımında tek kullanımlık ürünlerden ve gereksiz ambalajdan (özellikle plastikten) kaçınılmaktadır.

KÜLTÜREL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI

Kültürel mirasın sunulması: Otelimiz, yerel halkının fikri mülkiyet haklarına saygı gösteren bir işletmedir.

Geleneksel ve çağdaş yerel kültürün otantik unsurlarını işletmemizde görebilirsiniz.

Eserler: Otelimiz, tarihsel ve arkeolojik eserleri alıp satmaz, ticaretine aracılık etmez ve bunları sergilemez.

Sürdürülebilir yerel gastronominin tanıtımı: Otelimiz yerel ürünlerin tanıtılması ve tüketimine öncelik vermektedir. Tüm faaliyetlerinde gastronomide sürdürülebilirliği sağlamak için yenilikçi ve yaratıcı uygulamalar ortaya koymaktadır.

 ENERJİ VE ÇEVRE

Enerji tasarrufu: Otelimizin enerji tasarrufu politikası bulunmaktadır. Bu politika, enerji tüketiminin düzenli ölçülmesini, izlenmesini, azaltılmasını ve yenilenebilir enerji kullanımını içermektedir.

Otelimiz mümkün olduğunca yenilenebilir enerji kullanımına öncelik vermektedir. Enerji tüketimini enerji türüne göre gruplamakla beraber, farklı birimlerin enerji tüketimleri de izlemekteyiz.

İşletmemizde kullanılan toplam enerji türe göre ölçülmektedir. Ölçümler için ekteki tablo kullanılmaktadır.

Otelimizin yenilebilir kaynaklardan elde ettiği enerji düzenli olarak izlenmektedir.

Elektrik tüketim takibi için Tablo-10 kullanılmaktadır.

Toplam enerji kullanımının takibi için Tablo-11 kullanılmaktadır.

Otelimiz, enerji tüketiminin yüksek olduğu faaliyetleri belirlemekte, bu alan ve faaliyetlerde enerji tüketimini azaltmak için düzeltici önlemler planlamakta ve uygulamaktadır. Ayrıca otelimiz enerji tasarruflu ekipmanlar kullanmaktadır.

Otelimiz enerji tasarrufu konusunda çalışanlarını ve paydaşlarını bilgilendirmekte ve eğitmektedir.

 SU YÖNETİMİ VE ATIK SU

İşletmemizde, su tasarrufu politikası bulunmakta ve uygulanmaktadır. Politikamız içerisinde; su tüketiminin düzenli ölçülmesini, izlenmesini, azaltılması yer almaktadır.

Otelimizin bulunduğu bölgede su riski durumu belirlenmiştir. Bunun için World Resources Institute tarafından hazırlanan Water Risk Atlas kullanılmaktadır. İlgili web sitesinin bağlantısı burada yer almaktadır. Risk analizinde su riski ayrıca değerlendirilmiştir, su yönetimi planı yapılmıştır. Bu plan, su kullanımının ölçümü ve takibi ile su tüketiminin azaltılmasına yönelik hedef ve raporlamaları içermektedir. Otelimizin su kullanım faaliyetleri nedeni ile deniz, göl gibi sularda yaşayan canlılar zarar görmemektedir. Yine de bu canlıların zarar görme ihtimali risk analizinde değerlendirilmiştir ve gerekli önlemler alınmıştır.

İşletmemiz, suyun kullanımında tüm yasal gereklilik ve düzenlemelere uymaktadır. Su, yasal ve sürdürülebilir bir kaynak olan şebek suyundan otelimize ulaşmaktadır. Su tüketimimizi düzenli olarak ölçmekteyiz. Misafir veya geceleme başına kullanılan toplam su hesaplanmakta ve raporlanmaktadır. Bu belgenin ekindeki dosya ölçüm için kullanılmaktadır.

Su tüketiminin ölçülmesi için Tablo-12 kullanılmaktadır.

Su tüketimini azaltma hedeflerimizde otelimizin politikaları içerisinde bulunmaktadır. Buna yönelik olarak otelimiz düzeltici önlemler planlamakta ve uygulamaktadır. İşletmemizde su tasarruflu ekipmanlar kullanılmaktadır. Kullanılan çarşaf ve havluların misafir isteğine bağlı olarak değiştirilmesi gibi iyi uygulamalarımız bulunmaktadır.

Otelimiz su tasarrufu konusunda çalışanlarını ve paydaşlarını bilgilendirmekte ve yönlendirmektedir. Atık suyunun ise çevreye zarar vermemesi için tüm imkanlarımızı sefer etmekteyiz. Atık suyun bertarafı için yerel yönetimin belirlediği düzenlemelere ve bu konuda yasal gerekliliklere harfiyen uymaktayız.

GIDA ATIĞI VE KATI ATIK

İşletmemizde Katı Atık Yönetim Planımız bulunmaktadır. Planımız içerisinde, atık üretiminin düzenli ölçülmesi, izlenmesi, azaltılması, yeniden kullanımı, geri dönüşümü ve atık bertarafını yer almaktadır.

Atık takibi için Tablo-13 kullanılmaktadır.

Katı atıklar gıda, geri dönüşebilir, zehirli/tehlikeli ve organik gibi türlerine göre ayrıştırılmakta olup, ayrıştırılırken geri dönüşüm ve yeniden kullanım durumları göz önünde bulundurulmaktadır.

Otelimiz atık yönetimi konusunda çalışanlarını ve paydaşlarını düzenli olarak ve çeşitli görsel ve iletişim materyalleri ile bilgilendirmekte ve yönlendirmektedir.

Otelimizde türlerine göre ayrıştırılan katı atıklar yetkili ve lisanslı firmalar tarafından alınmaktadır. Gıda atıkları da dahil olmak üzere katı atıklar türe göre ölçülmektedir. Otelimizde misafir veya geceleme başına katı atık miktarı hesaplanmakta ve raporlanmaktadır.

Otelimiz ayrıca, katı atık oluşumunun yüksek olduğu faaliyetleri ve risk alanlarını belirlemiştir. Gıda atıklarını ve israfı azaltmak için düzeltici önlemler planlamakta ve uygulamaktadır.

Katı atık bertarafının yerel nüfus veya çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olmaması hedeflenmektedir. Katı atık yönetimi ile ilgili "Sıfır Atık Yönetmeliği" mevzuatına uyum sağlanmaktadır.

 

ADA EVLERİ APART   SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇOCUK HAKLARI POLİTİKAMIZ

 

Çocukları bir birey olarak tanımak, haklarına, düşünce ve görüşlerine saygı duymak, her türlü psikolojik, fiziksel, ticari vb. sömürüye karşı gözetmek ve korumak öncelikli sorumluluğumuzdur.

Bunu sağlamak için;

  • Kendi kurumumuzda çocuk işçi çalıştırılmasına müsaade etmez ve tüm iş ortaklarımızdan da aynı hassasiyeti göstermesini bekleriz.
  • İşletme içerisinde çocukların gelişimine katkıda bulunan, düşünce ve isteklerini, duygularını rahatça ifade edebilecekleri, kendilerini özgür ve rahat hissedecekleri ortamlar/imkanlar sunarız.
  • Çalışanlarımıza, çocuk istismarının önlenmesi ve fark edilmesi konusunda eğitimler veririz.
  • Çocukların katıldıkları aktivitelerde yetişkin gözetimi altında olduklarından emin oluruz.
  • Çocuk haklarının korunması konusunda farkındalık yaratmak için eğitimler düzenler ve ilgili projelere destek veririz.
  • Çocuklar ile ilgili şüpheli eylemlere şahit olduğumuzda öncelikle otel yönetimine bilgi verir, gerekli görülen durumlarda resmi kuruluşlardan yardım isteriz.

 

ADA EVLERİ APART   SÜRDÜRÜLEBİLİRDAVRANIŞ KURALLARI

 

İşletmemizde kültürel mirasımız olan ahlaki ve etik kurallar uygulanmaktadır.

Yönetimimiz, oteldeki herkesin güvenliği ve konforunu sağlamak adına aşağıda belirtilen kural ve yönetmeliklere uygun davranmayan misafirlerin, konaklamasını sona erdirme hakkını saklı tutar.

  • Çocuklar balkonda asla yalnız bırakılmamalıdır ve odadaki mobilyalara tırmanmamalıdır.
    • Merdiven vb. yerlerde çocuklara refakat edilmelidir.
    • Odalar konaklama hizmeti içindir. Odalarda konaklayan her bir kişinin resepsiyonda kaydı oluşturulmak zorundadır.
  • Kayıtlı olmayan ziyaretçilerin odaya veya otel içerisindeki diğer alanlara girişi yasaktır.
  • Lütfen odalarda sigara içmeyiniz.
  • Misafirlerimizin birbirini rahatsız edici hareketlerde bulunması kesinlikle yasaktır.
  • Özel eşyaların gözetimi tamamen konuklarımızın sorumluluğundadır.
  • Otelin pencere veya balkonundan herhangi bir eşya ve çöpün atılması kesinlikle yasaktır.
  • Odalara evcil hayvan kabul edilmemektedir.

 

DOĞAL ALANLARI, YEREL TOPLULUKLARI, KÜLTÜREL VE TARİHİ BÖLGELERİ ZİYARET EDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DAVRANIŞ KURALLARI

İbadethanelerde, Kutsal Mekanlarda:

  • Şort-Etek gibi dizlerin üzerinde açıkta kalan ve omuzları açıkta bırakan kıyafetler ile girilmemelidir.
  • Camilere ayakkabı ile girilmemeli.
  • Yüksek ses ile konuşulmamalı.
  • Müzik dinlenmemelidir.

Anıtlar ve Tarihi Eserlerin Olduğu Bölgelerde:

  • Oyma ve kırılgan yüzeyli eser ve anıtlara oturmamalı, yaslanılmamalıdır.
  • Arkeolojik eserlerde yer değişikliği yapılmamalı, taşınmamalı, dokunulmamalı ve bu eserlerin satışı yapılmamalıdır.
  • Kültürel alanlardaki arkeolojik ve kültürel eserlere zarar verilmemeli, yazı-işaret gibi izler bırakılmamalıdır.

       Toplum İçinde:

  • Başkalarını rahatsız edici davranışlar sergilenmemelidir.
  • Yüksek sesle ve argo şekilde konuşulmamalıdır.
  • Kamuya açık alanlarda cinsel organ açıkta bırakacak şekilde teşhir edilmemelidir.
  • Çocuklar ve tanımadığınız kişiler ile fotoğraf ve video çekmek için izin istenmelidir.
  • Alkol ve sigara içilmesi yasak olan alan ve bölgelerde bu kurala uyulmalıdır.

Toplu Taşıma Araçlarında:

  • Yaşlı, çocuklu, engelli, hamilelere araca binerken, inerken ve oturma alanlarında öncelik verilmelidir.

Çevre ve Doğal Alanlarda:

  • Çevre ve doğaya gereken özen gösterilmeli, kirletilmemeli, çöpler uygun olan ayrıştırılmış çöp kovalarına atılmalıdır.
  • Ağaç ve bitkilere zarar verilmemelidir.
  • Hayvanların doğal yaşam alanları korunmalı, oluşabilecek zararlardan kaçınılmalıdır.
  • Tehdit altındaki yaban türlerinin koruma alanları ihlal edilmemeli, yasadışı olarak ticareti yapılmamalıdır.

 

 

 

  • Tesisimiz Çocuk Sex Turizmine Karşı Yapılan Eylemleri Desteklemektedir.
  • Tesisimiz İçerisinde Engelli Düzeneği Bulunmamaktadır.
  • Tesisimize Evcil Hayvan Kabul Edilmemektedir.

 

 

ADA EVLERİ APART   SÜRDÜRÜLEBİLİR   SATIN ALMA  POLİTİKASI

Sürdürülebilir tedarik anlayışı doğrultusunda tedarikçilerimizin/çözüm ortaklarımızın;

  •  Kalite Güvence Yönetim Sistemleri, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemleri, uluslararası düzeyde kabul görmüş çevre ve sürd&uum

Otopark

Otopark

Aracınızı park edebileceğiniz park yeri mevcuttur.

İNCELE
ADA EVLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI

ADA EVLERİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI

Sürdürülebilir çevre anlayışı mevcut kaynakların sınırsız olmadığı ilkesini merkeze koyuyoruz.

İNCELE
ADA  CAFE RESTORAN

ADA CAFE RESTORAN

Yiyecek & İçecek

İNCELE